top of page

     Entrar a casa de Jesús Alberto Erminy és transportada a un altre món, on els ossos, plomes, pedres Woods i una infinitat de materials es combinen per donar forma a les xifres més exòtics, únics i variats, que vénen a la vida sota l'encant del seu creador.
Cada racó de la casa està adornat amb una de les seves obres, des d'un caimancito fins a un bus enorme, passant per un elefant, una bruixa, "Terminator", Paul i ella, fotògraf i altres.
Cada peça sedueix l'espectador, que no es pot dir a preferir qualsevol, perquè tots són especials i únics, a més de causa diferents sensacions i emocions. És realment difícil d'oblidar a aquells que han estat.
Jesus Alberto és un trenta-un anys, llicenciat en Boston, Estats Units, com a enginyer electrònic. En tornar a Veneçuela, va treballar en diverses empreses fins que va decidir iniciar el seu propi negoci, una companyia d'assegurances, al costat del seu pare i alguns socis que posteriorment van deixar per després dedicar-se plenament a la seva obra artística.
Com funcionava la idea de fer aquesta mena de?
Vaig començar fent l'Arracades i buscant ossos vaig veure un pèl espanyol, va començar a posar junts i em va deixar una xifra.
Es pot imaginar la figura i fer-ho?

Generalment veure un OS que s'assembla a alguna cosa i llavors buscar forma. Majoria de les vegades vaig veure com, em vaig associar-la amb alguna cosa i armo figura.
Et com encaixar les parts?
Vegades jo he tingut la necessitat de cortart els ossos o modelar-los, però mai haver-los tallat.
Ha tingut vostè dificultidad per muntar una peça?
No, van caure gairebé sempre a partir del cel. Vegades han polit-lo.
Per què els ossos?
Vaig començar amb els ossos, però per la mateixa recerca fer alguna cosa original ha utilitzat les plomes, pedres, llavors, algues, coral, bambú, plàstic, vidre, fusta i residus. Tot i que els ossos són més m'agrada.
On aconseguir-los?
He recollit els ossos a la casa de platja. T'he portat altres de la Gran Sabana, plana i Puerto La Cruz. Potser vas al cor, on em van dir que no hi ha prou.
Es considera que des de la infància la seva vida li va permetre ampliar la imaginació perquè ha estat "una vida molt fresca".
L'entorn influeixen en el seu treball?
La vida que he pres prou ha influït.
Quins són els teus plans?
Tractar d'arribar a la gent. En principi això no li interessava, però he fet molts personatges. Els premis són per a altres persones i per la meva família, però sempre vol la fama i ser reconegut, va dir.
Aquest jove artista participa en la II Biennal de Mérida amb dues obres. Per això aviat espera rebre ofertes per exposar acústica i per què no vendre'ls.
Es pot imaginar la figura i fer-ho?

bottom of page