top of page

 

Artista utilitza ferralla per fer escultures novel·la, art

 

      El Museo Jacobo Borges té com el seu lema una línia pres de l'artista conceptual alemany Joseph Beuys a l'efecte que "cada home és un artista".

En relació amb l'exposició actual del Museu d'art popular de les quatre cantonades de Veneçuela, aquesta afirmació sembla tenir cert.

      Les peces mostren gamma de Piaroa Cistelleria indi - amb representacions de bèsties mítiques - a talles religioses de Sants fetes pels artesans de les ciutats petites i pobles que esquitxen l'interior.

      Amb el treball de 80 artistes folk en exhibició, això és un merescut homenatge a tots aquells artistes inexpert que treu el temps de la dura rutina de la vida quotidiana per satisfer creativa empenta que, potser, tots posseïm però que pocs de nosaltres on actuen.

Però en un petit espai al pis de dalt - amagat la resta de les efigies de fusta tallades, cistelleria i ceràmica - és una altra exposició de 31 escultures que van més enllà de la dedicació, l'artesania i zel religió.

      Titulat "Punt d'explosió", és una exposició que té molt en comú amb l'art ingenu que omple la resta del Museu, però que al mateix temps demostra clarament la línia divisòria subtil que existeix entre inspirat folk art i què entenem per "L'Art amb a majúscula."

Artista de folk, per exemple, intenta modelar el seu material per capturar com estretament com sigui possible i el millor de la seva capacitat, forma cap enfora de l'animal, ocell, Sant o figura històrica han estat

bottom of page